04 мај, 2017

Пчелињи полен лечи гојазност и дијабетес

Пчелињи полен може да помогне лечење гојазности и дијабетеса

Пектински полисахарид у пчелињем полену смањује исхраном изазваном хепатитични стеатозеис и отпорност на инсулин, индукцијом АМПК / мТОР-посредоване аутофагије

Упркос чињеници да се користи као нутријент против дијабетеса и гојазности, механизам деловања пчелињег полена је још већи и компликованији.
Пектински бее поллен полисахарид (РБПП-П) његова структура је карактерисала 13Ц-НМР и Фоуриер трансформ-инфрацрвене спектроскопије (ФТ-ИР). Користећи висок ниво глукозе и ХепГ2 ћелија масних киселина u дијети са пуно масноћа (ХФД) инициранa гојазности kod мишевa, открили смо да њен утицај на функцију инсулина и метаболизам липида на основу аутофагије.

РБПП-П садржи Арабиногалактан, рхамногалацтуронан И и хомогалацтуронан домен. Ин виво студије су показале да П-РБПП приметно побољшана отпорност на инсулин, нетолеранцију глукозе и Стеатозе јетре код гојазних мишева. Супресивни ефекти на П-РБПП Стеатоза јетре и садржаја триглицерида су посредовани повећаном експресијом аутофагије и липаза у јетри. У АМПК оборене ћелије (Прка 1/2 - / - МЕФ) и ХФД-храњених ткива мишева (јетра, тестиси, бело масно, а ингвиналне површина је бело масно), РБПП П-АМПК побољшава аутофагију и / мТОР-зависна ваи ин јетра, али не у масном ткиву.

Ови налази показују да пчелињи полен полисахарид ублажава хепатичну стеатозу и отпорност на инсулин промовисањем аутофагије виа АМПК / мТОР-посредоване сигналног пута, сугеришући да РБПП-П може бити нови терапеутски агенс који се користи за лечење гојазности и дијабетеса.

Нема коментара: